Krisinedal burger
Om os
kristinedal_timeline_photos_01
kristinedal_timeline_photos_02_2
kristinedal_timeline_photos_03
kristinedal_timeline_photos_04
kristinedal_timeline_photos_05
kristinedal_timeline_photos_06
kristinedal_timeline_photos_07
kristinedal_timeline_photos_08
kristinedal_timeline_photos_09
kristinedal_timeline_photos_10
kristinedal_timeline_photos_11
kristinedal_timeline_photos_12
kristinedal_timeline_photos_13
kristinedal_timeline_photos_14
kristinedal_timeline_photos_15
kristinedal_timeline_photos_16
kristinedal_timeline_photos_18
kristinedal_timeline_photos_17
kristinedal_timeline_photos_19

Historien om de bedste burgere på Roskilde festival 


Roskilde Dyrskue 1978


I sommeren 1978 serverer Oluf Christensen den første burger på Roskilde Dyrskue. Oluf er passioneret Hereford kvægavler på avlsgården Kristinedal, der ligger i Nordsjælland. Her opdrætter han præmietyre og kvier – og kødet er i særklasse. Det er Olufs ide at gæsterne skal smage langtidsstegt kød i en burger, og på Dyrskuet starter han serveringen fra en prærievogn. I vognens ene ende skærer han oksesteg, som serveres i et rundstykke med groft salt. I den anden ende sælger han hakkedrenge – også i et rundstykke, men toppet med remoulade. 


1993 – Sønnesønnerne overtager


Hjemme på avlsgården hjælper Olufs børnebørn Claus og Jeppe med at passe kvæget og om sommeren er de med på Dyrskuet. Da Oluf går bort i 1993 er det dem der arver prærievognen. Op igennem 1990’erne driver de boden videre på Dyrskuet. Et år er det kokken Claus Meyer, der spiser burger hos Kristinedal, og det er ham der siger: “Hey drenge, det her kød smager helt fantastisk. Har I overvejet at tage på Roskilde Festival?” 


Roskilde Festival 2003


I sommeren 2003 bygger 45 frivillige for første gang Kristinedal burgerboden op på den legendariske Roskilde Festival. Det bliver ikke sidste gang, der skal bygges, for de kødfyldte oksestegsburgere og hakkedrenge bliver et hit hos festivalgæsterne. Konceptet er simpelt, men godt. Friske råvarer, veltilberedt kød, sprøde pomfritter og kolde milkshakes. 

I årevis bor Kristinedal lige op ad Arena scenen, og både hård rock og hip-hop går i godt spænd med en juicy baconcheese burger. Køen er lang, både når musikken spiller og når tømmermændene skal plejes. Og når stjernerne ikke selv besøger boden, bliver burgerne sendt backstage.  


2015 – AOK Berlingske kårer Kristinedal som festivalens bedste burger”


“De fleste festivalgængere på Roskilde Festival har på et eller andet tidspunkt sat tænderne i en burger fra Kristinedal. Burger-jointen har nemlig holdt til ved Arena i mere end et årti, og den er i folkemunde kendt som en af festivalens bedste burgere.” (Uddrag af AOK anmeldelse)


2018


Kristinedal vokser og udvider med flere frivillige – og flere burgere.  I 2018 flytter boden op foran Orange scene – festivalens største og mest ikoniske koncertsted. Nu kan gæsterne spise en Kristinedal burger, mens til lytter til nogle af verdens største og dygtigste musikere. 


2019 COPENHELL 


Bag helvedes porte bliver de første burgere langet over disken i sommeren 2019. Kristinedal er flyttet ind på COPENHELL – Danmarks største heavy og rock festival. Ved Pandæmonium scenen får tusindvis af rock og metalfans serveret den saftige okseburger med en hjemmelavet chilisauce som er udviklet til lejligheden –  den bliver hurtigt en favorit blandt gæsterne.

Studiestræde 2020 – Kristinedal#1

Efter årtiers festivalliv har Kristinedal fundet sig et blivende hjem i Studiestræde. Vejen til en permanent burgerbar har været lang og snoet. Men Jeppe og Jerry der står bag Kristinedal #1 ved hvad det kræver at drive en burgerbar. Og med hundredtusindvis af burgere bag sig, ved de også hvordan man finder den helt rigtige balance i en burger; punktet lige mellem surt, sødt, salt, hot og umami. Så mens Kristinedal stadig tager ud på festivaler om sommeren, giver Kristinedal#1 mulighed for at Jeppe og Jerry kan lave burger hele året rundt. Hvem ved hvornår Kristinedal#2 åbner? Du kan være med til at skrive Kristinedalhistorie.

Velkommen til og velbekomme! 


Burgerkærlighed fra Jeppe og Jerry



In English:


The Story about the best burgers on Roskilde Festival


Roskilde County Fair


The story of Kristinedal begins in 1978 at Roskilde County Fair, where Oluf Christensen an awarded Hereford cattle breeder starts serving slow cooked beef in split buns topped with coarse salt. His burgers are an instant hit with the guests.


Roskilde Festival 


In 2003 the first Kristinedal burgers are served at the legendary Roskilde Festival. Festival guests love the combination of rock music and tasty beef paired with crispy fries and cold milkshakes. On more than one occasion Kristinedal gets awarded for the best festival burger. 


COPENHELL 


In 2019 Kristinedal is invited to open a stall at COPENHELL – the best and biggest heavy metal festival in Scandinavia. The extra big – and for this particular audience – extra spicy burgers becomes a favorite among the hungry crowd.


Kristinedal #1 – Studiestræde


In the fall of 2020 the first permanent Kristinedal burger bar opens in the heart of Copenhagen. After decades of serving hungry festival guests the time has come to make burgers all year round. The owners Jeppe and Jerry are just getting started, who knows when Kristinedal # 2 will open? You can take part in the Kristinedal history that is all about serving tasty juicy burgers.  The keyword in Kristinedals selection of burgers remains a juicy patty with a nice crust enclosed in a robust bun. 


Burgerlove from Jerry & Jeppe