Hvem er vi?

Boden Kristinedal stammer fra vores farfar, Oluf Christensen, som fra 1968 til 1993 avlede kødkvæg af racen Hereford. Olufs avlsgård hed 'Kristinedal' og lå ved Jørlunde på Sjælland i det smukke kuperede terræn ned til Buresø. På de frodige græsmarker omkring gården gik herefordkvæget frit omkring hele året, hvor de levede af frisk græs og vand. Kun om vinteren, når det blev meget koldt kom kvæget ind i staldene, hvor de blev fodret med hø og kraftfoder. Disse livsbetingelser resulterede i oksekød af højeste kvalitet.

Kød til folket

I 1972 tog Oluf Christensen til Canada for at se på kvægopdræt. På et af Canadas store dyrskuer så han en ny måde at tilberede oksekød på. Denne teknik bragte han med sig hjem til Danmark. I 1973 startede Oluf sin første madbod, placeret ved herefordstaldene på Roskilde Dyrskue, hvor han selv udstillede herefordkvæg. Kødet og tilberedningen blev vældigt godt modtaget af dyrskuets gæster. Hvert år fra 1973 til i dag har publikum på dyrskuet kunne smage oksesteg tilberedt efter de samme gamle opskrifter.

I 1994 overtog Claus og Jeppe Christensen standen. I 2003 var Kristinedal for første gang med på Roskilde Festival. Siden da har vi hvert år givet flere og flere festivalsgæster en ekstraordinær smagsoplevelse af dansk oksekød. I dag er der 4 partnere i foretagenet - i daglig tale kaldet BOSSERNE.

Vores vision er at servere saftige, kødfyldte og håndholdte burgere, sprøde krydrede pomfrites, cremet milkshake eller et glas kold saft til de sultne festivalgæster. Kristinedal er boden gæsterne går til for at få produkter, som de ikke kan få i andre boder, fremstillet af friske råvarer af høj kvalitet. Hvis du som gæst er utilfreds med et produkt fra Kristinedal beder vi dig komme tilbage med det, og du vil prompte få et nyt produkt eller dine penge tilbage.

Frisk mad - gammel teknik

Når vi tilbereder vores mad går vi op i friske, gode råvarer og tillaver dem ved hjælp af gamle, velprøvede teknikker, der får den helt rigtige smag frem. Som medarbejder skal du, ligesom os, kunne stå inde for maden. Derfor starter vi altid året med en prøvesmagning.

Nogle af de ting, vi går op i:

  • Gode råvarer
  • Langtidsstegning 7-11 timer af vores lækre, møre oksekød
  • Burgerboller, som laves efter vores egen opskrift, så vi er sikre på den helt rigtige tyngde, smag og krumme
  • Egen udviklet krydderiblanding
  • Egen udviklet coleslaw til toppen

Dette betyder, at vores mad smager af noget - af gode gamle dage og nutidens feinschemekeri.